Oud nieuws

Dit is wat ouder nieuws wat van de nieuws-pagina gehaald is om deze overzichtelijk te houden. Klik hier om terug te gaan.

Supermoto 16 juli 2017
Nieuws item gewijzigd: 6 juni 2017

Op zondag 16 juli wordt op het stratencircuit Circuit "De Krompatte", voor de vijfde keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de EMC. Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond 15 juli een van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Dit jaar zal in de andere richting over het circuit wordt gereden, dus niet meer linksom maar nu rechtsom.
Dit hebben we gedaan om de rijders en publiek wat variatie te bieden maar ook omdat hierdoor het bochtige gedeelte nu voor het onverharde deel van de baan komt te liggen zodat daar geen zand meer komt te liggen, dus meer grip in deze bochten. Ook komt hier een extra bocht met inhaal mogelijkheid. Daarnaast komt er door de andere rijrichting meer uitloop bij de Porsche bocht en verwachten we nu mooiere slides in deze bocht. De laatste bocht voor de finish zal wat haakser gemaakt worden zodat hier goede uitrem mogelijkheden zullen ontstaan.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal. Het aantal deelnemers in de klasse Nationaal is zo groot dat die in twee groepen hun manches rijden. De rondetijden van de ’s morgens te rijden kwalificatie training bepalen wie in de A-groep komt en wie in de B-groep.
Naast de BeNeCup klassen rijden nog de de Belgische Debutantenklasse en is er weer een EMC Klasse.
In de EMC-klasse nemen de leden van de organiserende EMC het tegen elkaar op. Dit zijn leden die normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand crossen, Deze klasse rijdt dus alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.
De BeNeCup bestaat in 2017 uit 9 wedstrijden in Nederland en België, waarbij Enter de 7e wedstrijd in deze serie is. Daarnaast is er nog een 10e wedstrijd in Lelystad die niet meetelt voor de BeNeCup.

Het stratencircuit Circuit "De Krompatte" moet voor één wedstrijddag worden opgebouwd op het industrieterrein, bij het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte.

Kijk voor Laatste nieuwsupdates, Circuit "De Krompatte" en andere info over de Supermoto

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina , met evenement "EMC Supermoto 2017"

Zie ook www.onk-supermoto.nl en www.supermotonieuws.com

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nl



33e Enterrun op 20 mei 2017
Nieuws item gewijzigd: 6 juni 2017

De Enterrun is een jaarlijks terugkerend evenement waar, onder leiding van de EMC, een onvergetelijke dag bezorgd wordt aan verstandelijk en / of lichamelijk gehandicapten.
Er kwamen zo’n 40 zijspanrijders vanuit het hele land naar Enter om met plezier een dag rond te rijden met een minder valide persoon.
De start was om 9.00 uur vanaf het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte.
Op het morgenprogramma stonden een tweetal ritten gepland. Samen goed voor ca. 60 km.
Tussen de middag worden de magen gevuld bij zalencentrum “De Kröl”.
Na de middag gaan we weer rijden en zal er, zoals elk jaar, iets speciaals op het programma staan.
Dit jaar hebben we weer iets speciaals in gedachten waar de kinderen zeker van zouden genieten en wel de modelvliegclub in Nijverdal.
Er werd een mooie demonstratie gegeven met veel soorten modelvliegtuigen, maar de straaljager was wel heel spectaculair!
Rond de klok van 16.00 uur kwam de hele karavaan dan weer terug in Enter.
Kortom: een prachtig evenement voor de gehandicapten waarbij veel voldoening is bij de rijders en helpers. Ook EMC
Lees hier verder.
Bekijk hier alle foto's

André heeft weer een paar mooie video's gemaakt en gemonteerd van de Enterrun 2017



Oproep: Barmedewerkers gezocht!!
Nieuws item geplaatst: 12 mei 2017

Hierbij een oproep aan alle EMC leden:
De barcommissie heeft momenteel te kampen met een tekort aan vrijwilligers achter de bar van 't Kluphoes.
We kunnen nog wel wat extra mensen gebruiken die af en toe een keer willen helpen of bijspringen in 't Kluphoes bij de bardiensten. Het kost niet veel tijd en het is altijd gezellig in ons Kluphoes. We maken altijd een schema voor ca drie maanden, waarbij je dan 3 a 4 keer aan de beurt bent om een keer een woensdagavond of zaterdagmiddag achter de bar staan. Maar doe je liever uitsluitend op woensdagavond of juist zaterdagmiddag, dan kun je dat uiteraard aangeven.
Vooral op de woensdagavond kunnen we momenteel wel wat extra tappers gebruiken.
Dus voel je je geroepen om af en toe een keertje bij te springen meld je dan aan bij de beheerscommissie, of stuur een mail naar kluphoes@entersemotorclub.nl


4e EMC Plearpiep'n-rit 29 april 2017
Nieuws item geplaatst: 26 februari 2017

De Enterse Motor Club organiseert op Zaterdag 29 april 2017 de 3e EMC Plearpiep'n rit.

Dit doen we in samenwerking met enkele oud leden van de brommerclub uit Enter.
De start is om 12.00 bij het clubhuis van de EMC aan de Krompatte 4 in Enter.

Vanaf 11.00 uur staat de cateringcommissie voor u klaar in ons clubhuis.
Voor 6 euro kunt U deelnemen aan deze rit van +/- 70 km.
Graag van tevoren inschrijven, zodat wij rekening kunnen houden met de catering.
U bent van harte welkom in ons mooie en gezellige clubhuis waar na afloop gelegenheid is om nog onder een hapje en een drankje te kunnen na praten over deze dag.

Inschrijfformulier 4e EMC Plearpiep'n-rit 29 april 2017

De Brommers commissie. brommers@entersemotorclub.nl



Veteranen en Klassiekerrit 30 april 2017
Nieuws item geplaatst: 21 december 2016

De Enterse Motorclub organiseert op zondag 30 april 2017 haar jaarlijkse Internationale Veteranen- en Klassiekerrit. Ook dit jaar zullen vele veteranen- en klassieke motoren te bewonderen zijn, waaronder ook enkele zeer zeldzame exemplaren. Veteranen zijn motoren die gebouwd zijn voor de Tweede Wereldoorlog en rijden een regelmatigheidswedstrijd volgens het VMC-regelement. Klassiekers zijn motoren van 25 jaar en ouder. Deze zullen een toertocht rijden.

Bent u eigenaar van een klassieke motor, dan kunt u ook deelnemen aan deze toertocht die u langs de mooiste plekjes van Twente voert. De rit bestaat uit een morgen en middag rit, met pauze bij ’t Kluphoes van de EMC. Ook kunt u met een groep, onder leiding van een voorrijder, mee rijden. Als toeschouwer bent U natuurlijk eveneens welkom bij ’t Kluphoes, waar alle gelegenheid is om de motoren uit vervlogen tijden te bewonderen en een praatje te maken in ons gezellige clubhuis.

Inschrijven kan bij voorkeur hier op de EMC website en anders 's zondags 30 april vanaf 9.00 uur.
De start van de klassiekers is vanaf 10.30 uur. Vanaf 11.00 uur gaat elke minuut een veteraan van start.

De Veteranen- en Klassiekercommissie EMC

Informatie en Inschrijven Veteranen en Klassiekers

Bekijk Foto's van voorgaande jaren.



AED cursusavond 20 maart 2017
Nieuws item geplaatst: 26 februari 2017

Maandagavond 20 maart zal er weer de jaarlijkse een herhalingscursus AED avond gegeven worden in 't Kluphoes.
De cursus duurt +/- 3 uur. Hierna kun je jezelf eventueel aanmelden voor de sms-dienst zodat je daadwerkelijk een ander kan helpen. De cursus zal weer worden gegeven worden door dhr. Biemans.
Deelnemers kunnen zich 's avonds melden.

Aanvang cursus: 19:00 uur



Ledenvergadering vrijdag 17 februari 2017
Nieuws item geplaatst: 8 januari 2017

Vrijdag 17 februari 2017 is er de jaarlijkse ledenvergadering. Komt allen!!
Let op!! dit jaar is het dus net als vorig jaar weer op een vrijdag!!
Heb je vragen over het reilen en zeilen van onze club, heb je een verbetervoorstel, heb je kritiek, heb je een idee voor een nieuwe activiteiten of wil je gewoon een leuke avond? Zorg dat je er bij bent!
De agenda zal bestaan uit de bekende punten als vaststelling van de notulen voor voorgaande ledenvergadering, hoe we er financieel voorstaan, bestuurssamenstelling, evenementen en uiteraard een rondvraag zodat je altijd je ei kwijt kunt.
Aanvang 20:00 uur

Bestuur Enterse Motorclub contact@entersemotorclub.nl



Klik hier om ouder nieuws te bekijken.