Brommers

5e EMC Plearpiep'n-rit 28 april 2018

De Enterse Motor Club organiseert vele evenementen voor alle takken van motorsport.
Vandaar het idee om ook wat te gaan betekenen voor de categorie brommers.
In 2014 hadden we de eerste, en dit jaar volgt dan alweerde de vijfde plearpiep n rit.
Vanwege succes, grote opkomst en enthousiasme zijn wij als EMC bereid om dit in de toekomst vaker te herhalen.
Op verzoek van diverse deelnemers hebben we ook dit jaar gekozen voor een ZATERDAG middag rit.

Deze zal plaats vinden op Zaterdag 28 april 2018.

De start is om 13:00 bij het clubhuis van de EMC aan de Krompatte 4 in Enter.

Vanaf 12:00 uur staat de cateringcommissie voor u klaar in ons clubhuis.
Voor EUR 7,- kunt U deelnemen aan deze rit van +/- 70 km.

Ik zou zeggen kom naar Enter voor een geweldig mooie rit, en wij hopen dat het een geslaagd jaarlijks evenement mag worden.

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Je kunt je nu inschrijven door het invullen van het

Inschrijfformulier 5e EMC Plearpiep'n-rit 28 april 2018

Groetend,

De Brommers commissie.
brommers@entersemotorclub.nl

Eerste EMC Plearpiep'n-rit 28 september 2014

Zondag 28 september 2014 is het zover; een rit voor brommers uit de jaren 60-70-80 is uitgezet door de EMC. Dit hadden we al jaren terug willen doen, maar het kwam er maar niet van. Maar nu is het gelukt, in samenwerking met Joop de Wilde en Hans Asbroek van de oude Enterse brommerclub. Na wat studie over het houden van een rit op zaterdag of zondag, en de nationale kalender van de brommertocht er bij naast gelegd, werd er toch besloten voor deze zondag. Achteraf qua weer zeer goed en wat de deelname betreft misschien iets minder, maar ja je moet toch een keuze maken.

Om 9:30 uur arriveerden de eerste deelnemers al bij de EMC waar de koffie net begint te pruttellen. Rond de klok van 11:00 uur waren er al ruim 50 deelnemers aanwezig en er kon gestart worden met de rit. Deze ging via mooie landelijke weggetjes richting het station in Lochem, alwaar de drink- en rookpauze is ingelast. Onder tussen werd er door de achterblijvers bij de EMC t Kluphoes ingericht als bier- en gehaktballen tent. Na een klein half uurtje pauze gaat de rit weer verder door het wonderschone landschap richting de Holten en via de Borkeld weer naar Enter. Zo kwam rond 13:30 uur de hele caravaan weer aan bij de EMC. Best wel een mooi gezicht zon lange stoet die langs rijdt (op eentje na, lekke band) rookt, stinkt naar benzine en Castrol uit die oude tijd. Binnen de kortste tijd werd de gehaktballen tent even leeg gevreten, waarna onder het genot van diverse drankjes er flink werd bijgekletst. Zo kwam er rond 15:00 uur er toch een eind aan deze geslaagde dag voor zowel de rijder en organisatie. Voor ons als organisatie een mooie reden om het volgend jaar weer te organiseren, maar dan op een zaterdag. Dit was een voorkeur van de meeste deelnemers, zo bleek. Dus hou de kalender in de gaten.
Henk de Wilde en Hans aan de Stegge

De allereerste EMC Plearpiep'n-rit was gelijk een overweldigend succes.
Mede door het prachtige nazomerweer was het zonnige en zelfs warme dag.
De opkomt met ruim veertig brommers was dan ook enorm en de deelnemers, maar ook de vele bezoekers hebben enorm genoten, gezien de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Allen hartstikke bedankt voor de deelname en goede zin!

Hopen we volgend jaar weer op een net zo'n mooie dag als afgelopen zondag!

Op onze Facebook pagina staan diverse berichten,
Maar de foto's van Herman Brok staan hier op onze site geplaatst.

De Enterse Motor Club organiseert vele evenementen voor alle takken van motorsport,
Maar nu is er ook een rit alleen voor brommers. Dit idee hadden wij al enkele jaren, om dit samen te doen met enkele leden van de brommerclub uit Enter, maar we zijn er nooit verder mee gekomen.

Om informatie in te winnen zijn wij (Hans a/d Stegge, Henk de Wilde) eind april naar de voorzitter van de bromfiets club Het Oale Kreng uit Vriezenveen geweest. Deze club heeft 300 leden en veel ervaring op dit gebied. Hier hebben wij voldoende informatie opgestoken om nu een rit te organiseren.

We hebben gekeken wanneer we dit het beste konden gaan doen en hebben besloten om op zondag 28 september 2014 deze rit te houden te houden. Ook hebben we enkele oud leden van de brommer club uit Enter benaderd, en zij vonden het een goed idee en wilde ons daar graag mee helpen.