Bezoek de Enterse Motorclub
ook op Facebook!

Bezoek ook ons Forum.

NieuwsEMC weekend 2017 van 27 t/m 30 april
Nieuws item geplaatst: 30 november 2016

Na drie jaren bij Hotel Haus Krone in Bexbach te zijn geweest, zijn we vorig jaar bij Haus am Mühlenberg in Waldbröl geweest. Echter door alle plussen en minnen bij elkaar op te tellen hebben we rond gekeken om voor de 2017 editie tóch een andere locatie te zoeken. Met wat toeval en geluk kwamen afgelopen zomer terecht bij Hotel Maas in Lutzerath in de Eifel, en het hotel heeft veel ervaring met grote groepen, waaronder motorrijders. Gewoon een goed hotel met goede service zoals we dat in Duitsland doorgaans gewend zijn.

Ook qua ligging ligt het hotel voor de toerders in de mooie Eifel. Lutzerath ligt praktisch naast Bueren, bij Josef en Maria, de locatie waar we veelvuldig zijn geweest. Maar ook voor de crossers is dit een goede locatie om binnen afzienbare tijd op crosscircuits in de buurt te kunnen zijn.

Koningsdag 27 april 2017 valt op een donderdag, en iedereen is dan toch al vrij is, en bovendien de meesten ook op de vrijdag. Velen hebben daarom toch al een lang vakantie weekend en dus hebben we als commissie voor dat weekend gekozen.

Het is ook dit jaar weer mogelijk om verschillende soorten kamers te boeken. Het hotel zit gelukkig ruim in z'n jasje met kamers en appartementen. Maar wees er snel bij want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
De stand van 31 januari geven we dan door als 'definitieve' lijst!!

Het arrangement is ongeveer hetzelfde als afgelopen jaren en de prijzen zijn soortgelijk.

Net als afgelopen jaren is ook het EMC weekend ook voor 2017 weer voor zowel de toerrijders als de crossers en enduro's.

Inschrijving voor het EMC weekend 2017 is gestart!

Je kunt je dus nu opgeven via het Inschrijfformulier EMC weekend 2017

Lees hier verder

De EMC Weekend Commissie weekend@entersemotorclub.nlONK Enduro Enter "Reggerit" 14 januari 2017
Nieuws item geplaatst: 23 november 2016

Het inschrijven voor de rijders start binnenkort!! hou deze site in de gaten voor updates!

Zie onze aparte site www.reggerit.nl voor de laatste updates.

Het laatste nieuws staat uiteraard ook weer op onze EMC Facebook pagina
Met daarin als evenement ONK Enduro Enter "Reggerit" 2017

Hier wordt eveneens veel info over de Reggerit geplaatst.


HELPERS GEVRAAGD !!!

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang, maar veel werk moet natuurlijk in de laatste weken en dagen worden verzet. Daarvoor is jullie hulp weer nodig. De laatste zaterdagen zullen ploegen vrijwilligers actief moeten zijn om de route en accommodaties op te bouwen en ook in de week van het evenement zullen de nodige handjes uit de mouwen moeten worden gestoken.

Vrijdag 13 januari zal dan al het nodige voorbereid moeten worden.
Dan volgt zaterdag 14 januari de wedstrijddag, en deze zal worden afgesloten met een feestje.
Maandag 16 januari zullen dan nog de nodige opruimwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Ook daarna zullen nog de nodige zaken moeten gebeuren, maar meld je aan als helper en kom de handen uit de mouwen steken tijdens opbouw, het evenement zelf en het opruimen, op die dagen dat je kan.

Aanmelden kan met dit Aanmeldformulier helpers Reggerit of anders bij één van de enduro commissieleden of aan de bar van 't Kluphoes.

Aub graag zsm opgave maar uiterlijk graag vóór 15 december !!!
helpersreggerit@entersemotorclub.nl

Enduro Commissie EMC
inforeggerit@entersemotorclub.nlZondagrit 11 september 2016
Nieuws item geplaatst: 4 september 2016

De Enterse Motorclub organiseert a.s. zondag de Zondagrit.
Dit is de allerlaatste rit en misschien wel de mooiste en leukste rit voor toermotoren dit seizoen, en deze is aangemeld als KNMV rit en is ca. 175 km lang.

Er zit een klein verhaaltje aan vast. We zijn gevraagd door een journalist om de mooiste route in de directe omgeving op papier te zetten en deze op te nemen in de eerstvolgende KNMV rit, zeg maar als promotie van de streek. Zo gezegd zo gedaan en dus hebben we geprobeerd om juist deze mooiste stukjes in deze route op te nemen. Dus het zijn een paar mooie lussen geworden dus let op: De eerste lus is letterlijk een rondje om de kerk dus direct om Enter. dan binnendoor over het Zeldam (Bollenweg) naar de tweede lus Hengevelde, Haaksbergen, Hengevelde om de mooi toeristisch binndoorweg naar Diepenheim te 'nemen'. De derde lus dan Neede, Geesteren en door naar Markelo, om van daar de laaste vierde grote lus Laren, Almen, Bathmen, Nieuw-Heeten, Holten, en dan weer binnendoor terug naar ons mooie Enter.
Kortom, dit keer juist de mooiste en leukste weggetjes direct in de buurt..

De route zal alléén in GPS Garmin formaat beschikbaar worden. Vanaf heden kun je de route per mail aanvragen, en wij zullen je dan de route sturen. Zo kun je hem zelf alvast op je eigen kaartmateriaal voorbereiden en in je navigatie zetten en weet je zeker dat deze er goed in staat.
De route kun je opvragen via toer@entersemotorclub.nl
Er blijft nog wel de mogelijkheid om de route bij het inschrijven in 't Kluphoes te krijgen maar dat is i.v.m. de verwachte drukte dan wel voor eigen risico en heeft dan ook niet onze voorkeur.


De startijd is van 9:00 tot 11:00 uur.
De kosten zijn voor niet-leden € 4,- en leden € 3,- per motor. Daarbij is de koffie inbegrepen.

De rit is niet extreem lang, de starttijd redelijk vroeg en dus mooie tijd en afstand om voor in de middag 'op tied bie de kökn' te zijn. Het wordt zondag nog lekker nazomerweer, dus mooie kans om even deze laaste rit van de EMC mee te pakken. Tot zondag en komt allen!!

De toercommissie EMC toer@entersemotorclub.nlWoensdagavondrit 17 augustus 2016
Nieuws item geplaatst: 11 augustus 2016

De Enterse Motor Club organiseert op 17 augustus de tweede Woensdagavondrit van dit seizoen.
Dit is alweer 6e rit voor toermotoren dit seizoen.

De route is ca. 100 km lang en gaat mooi rondje door zuid-Twente. We beginnen binnendoor richting Bentelo, Beckum en Boekelo en dan via Buurse achterlangs Haaksbergen en dan via Rietmolen, Gelselaar, Stokkum en Markelo weer weer terug naar Enter. De route eindigt bij 't Kluphoes omdat deze dan toch nog open is en je dan nog lekker even gezellig kunt nakletsen.

De route zal alléén in GPS Garmin formaat beschikbaar worden. Vanaf heden kun je de route per mail aanvragen, en zullen wij je dan de route sturen. Zo kun je hem zelf alvast op je eigen kaartmateriaal voorbereiden en in je navigatie zetten en weet je zeker dat deze er goed in staat.
De route kun je opvragen via toer@entersemotorclub.nl
Er blijft nog wel de mogelijkheid om de route bij het inschrijven in 't Kluphoes te krijgen maar dat is i.v.m. de verwachte drukte dan wel voor eigen risico en heeft dan ook niet onze voorkeur.


De starttijd is van 18:00 tot 19:00 uur.

De kosten zijn voor niet-leden € 3,- en leden € 2,- per motor. Daarbij is de koffie inbegrepen.

Komt allen!!

De toercommissie EMC toer@entersemotorclub.nlKlompenrit 3 juli 2016
Nieuws item geplaatst: 2 juli 2016

De Enterse Motorclub organiseert a.s. zondag 3 juli de Klompenrit.
Dit is alweer de 5e rit voor toermotoren dit seizoen, en deze is aangemeld als KNMV rit.

De route is ca. 250 km lang en gaat binnendoor via Haaksbergen en bij Buurse de grens over en vervolgt dan via Ahaus een mooi rondje richting Münster. Daarna via Metelen en Epe bij Glanerbrug de grens weer over en dan via Saasveld en Hertme weer terug naar Enter. Ter info. De route eindigt bewust niet bij 't Kluphoes omdat deze tegen die tijd dicht is. Maar je kunt gerust wat drinken op de terrasjes van de Enterse Horeca.

De route zal alléén in GPS Garmin formaat beschikbaar worden. Vanaf heden kun je de route per mail aanvragen, en vanaf donderdag zullen wij je dan de route sturen. Zo kun je hem zelf alvast op je eigen kaartmateriaal voorbereiden en in je navigatie zetten en weet je zeker dat deze er goed in staat.
De route kun je opvragen via toer@entersemotorclub.nl
Er blijft nog wel de mogelijkheid om de route bij het inschrijven in 't Kluphoes te krijgen maar dat is i.v.m. de verwachte drukte dan wel voor eigen risico en heeft dan ook niet onze voorkeur.


De startijd is van 9:00 tot 11:00 uur.
De kosten zijn voor niet-leden € 6,- en leden € 4,- per motor. Daarbij is de koffie inbegrepen.

Het wordt morgen mooi motorweer, niet te warm niet te koud, dus mooie kans om even op de motor te stappen, gezellig met iedereen. Tot zondag en komt allen!!

De toercommissie EMC toer@entersemotorclub.nlSupermoto 19 juni 2016
Nieuws item geplaatst: 21 mei 2016

Op zondag 19 juni wordt op het stratencircuit Circuit "De Krompatte", voor de vierde keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de EMC.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. De echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal. De BeNeCup bestaat uit 10 wedstrijden in Nederland en België, waarbij Enter de 5e wedstrijd in deze serie is.

Naast de drie BeNeCup klassen zijn er ook nog de CUP-klasse en de EMC-klasse. De CUP-klasse is voor Nederland opgezet voor de beginnende, nieuwe maar ook de ex-supermoto rijders, die het mogelijk maakt om zonder al te veel investering mee te doen aan een wedstrijd. Hier is een apart reglement voor en geen kampioenschap. De CUP-Klasse rijdt per wedstrijd alleen een dagklassement.

Tot slot is er nog de EMC-klasse, hierin nemen de leden van de organiserende EMC het tegen elkaar op. Dit zijn leden die normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand crossen, Deze klasse rijdt dus alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.

Het stratencircuit Circuit "De Krompatte" moet voor één wedstrijddag worden opgebouwd op het het industrieterrein, bij het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte. Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er op de zaterdagavond 18 juni een extra training van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Kijk voor Laatste nieuwsupdates, Circuit "De Krompatte" en andere info over de Supermoto

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,

Zie ook www.onk-supermoto.nl en www.supermotonieuws.com

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlZaterdagmiddagrit 18 juni 2016
Nieuws item geplaatst: 14 juni 2016

De Enterse Motorclub organiseert a.s. zaterdag 18 juni de Zaterdagmiddagrit.
Dit is de 4e rit voor toermotoren dit seizoen, en deze is aangemeld als KNMV rit.

De route is ca. 185 km lang en gaat binnendoor naar de heuvelachtige omgeving van Noord-Oost Twente, dan door de oude veengebieden en aansluitend door het mooie gebied van het Vechtdal van Ommen en Dalfsen. Dan over de dijken van de IJssel richting Deventer om vervolgens door het bosrijke gebied van de Borkeld weer terug te komen naar ons mooie Enter.
Kortom, een hele mooie en gevarieerde rit met elk soort Overijssels landschap.

De route zal alléén in GPS Garmin formaat beschikbaar worden. Vanaf heden kun je de route per mail aanvragen, en vanaf donderdag zullen wij je dan de route sturen. Zo kun je hem zelf alvast op je eigen kaartmateriaal voorbereiden en in je navigatie zetten en weet je zeker dat deze er goed in staat.
De route kun je opvragen via toer@entersemotorclub.nl
Er blijft nog wel de mogelijkheid om de route bij het inschrijven in 't Kluphoes te krijgen maar dat is i.v.m. de verwachte drukte dan wel voor eigen risico en heeft dan ook niet onze voorkeur.


De startijd is van 11:00 tot 12:00 uur.
De kosten zijn voor niet-leden € 4,- en leden € 3,- per motor. Daarbij is de koffie inbegrepen.

De rit is niet extreem lang, de starttijd rond de middag, dus mooie tijd en afstand voor een ritje met een paar terrasjes voor onderweg. Het wordt zaterdag mooi zomerweer met temperaturen rond de 20 graden, dus mooie kans om even op de motor te stappen, gezellig met iedereen. Tot zaterdag en komt allen!!

De toercommissie EMC toer@entersemotorclub.nlMotorrijders en vrijwilligers gezocht voor
Districtskampioenschap tijdrijden 14 juni Bornerbroek

Nieuws item geplaatst: 7 juni 2016

Op dinsdag 14 juni organiseert AWV De Zwaluwen het Districtskampioenschap tijdrijden 14 juni Bornerbroek.

Dit vindt plaats in de omgeving van Bornerbroek en Enter, hiervoor hebben zij dringend motorrijders nodig, maar daarnaast ook verkeersregelaars, en mensen die helpen met de opbouw van de start-finish locatie.
Willen jullie daar medewerking aan verlenen?

De organisatie heeft nog dringend behoefte aan meer motorbegeleiders, er is nog dringend tekort! Er is besloten om een bescheiden brandstof vergoeding te betalen, á 10 €, en ook krijgt iedereen een lunchpakket met enkele consumptiemuntjes. Dus, indien mogelijk, heel graag hulp van alle motorrijders!!

De motorrijders fungeren als voorrijder bij dit tijdrijden. Het parcours is niet permanent afgezet, maar bij zijwegen staan verkeersregelaars die het verkeer tegenhouden als er een wielrenner aankomt, die vooraf wordt gegaan door een motorrijder.
De motorrijder regelt dus geen verkeer en hoeft daarom ook geen cursus verkeersregelaar te volgen. Iedereen kan zich direct bij Tonnie opgeven.

Bekijk hier de informatie en instructie motorbegeleider tijdrit Bornerbroek

Wil jij graag helpen voor een van deze taken neem dan even contact op met
Tonnie Kroeze tonniekroeze@outlook.com
06-21850340

Allemaal alvast bedankt, samen maken we er weer iets moois van.

Op deze site kun je meer informatie vinden, zoals de route: Districtskampioenschap tijdrijden 14 juni Bornerbroek


32e Enterrun op 21 mei 2016
Nieuws item geplaatst: 13 mei 2016

Op zaterdag 21 mei hopen we alweer voor de 32e keer de “ENTERRUN” te houden.
De Enterrun is een jaarlijks terugkerend evenement waar, onder leiding van de EMC, een onvergetelijke dag bezorgd wordt aan verstandelijk en / of lichamelijk gehandicapten.
Er komen zo’n 40 zijspanrijders vanuit het hele land naar Enter om met plezier een dag rond te rijden met een minder valide persoon.
De start is om 9.00 uur vanaf het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte.
Op het morgenprogramma staan een tweetal ritten gepland. Samen goed voor ca. 60 km.
Tussen de middag worden de magen gevuld bij zalencentrum “De Kröl”.
Na de middag gaan we weer rijden en zal er, zoals elk jaar, iets speciaals op het programma staan.
Het middagprogramma wordt deze keer verzorgd op de boerderij van de familie Smelt-Luttikhedde bij Buurse.
Rond de klok van 16.00 uur zal de hele karavaan dan weer terugkeren in Enter.
Kortom: een prachtig evenement voor de gehandicapten waarbij veel voldoening is bij de rijders en helpers. Ook EMC
Lees hier verder.
Bekijk ook op entersnieuws.nl
Bekijk hier alle foto'sZompenrit 1 mei 2016
Nieuws item geplaatst: 30 april 2016

De Enterse Motor Club organiseert a.s. zondag 1 mei de Zompenrit.
Dit is de 3e rit voor toermotoren dit seizoen, en deze is aangemeld als KNMV rit.

De route is ca. 150 km lang, en gaat binnendoor naar Noord-Oost Twente, nog net even over de Duitse grens, en dan wederom binnendoor weer terug naar ons mooie Enter.
De route zal alléén in GPS Garmin formaat beschikbaar worden gesteld bij het inschrijven.
De startijd is van 9:00 tot 11:00 uur.

De kosten zijn voor niet-leden € 4,- en leden € 3,- per motor. Daarbij is de koffie inbegrepen.

Het wordt mooi weer, de rit is niet extreem lang, de starttijd niet al te vroeg, dus mooi voor een zondagritje met een paar terrasjes voor onderweg. Komt allen!!

De toercommissie EMC toer@entersemotorclub.nl3e EMC Plearpiep'n-rit 23 april 2016
Nieuws item geplaatst: 26 februari 2016

De Enterse Motor Club organiseert op Zaterdag 23 april 2016 de 3e EMC Plearpiep'n rit.

Dit doen we in samenwerking met enkele oud leden van de brommerclub uit Enter.
De start is om 12.00 bij het clubhuis van de EMC aan de Krompatte 4 in Enter.

Vanaf 11.00 uur staat de cateringcommissie voor u klaar in ons clubhuis.
Voor 6 euro kunt U deelnemen aan deze rit van +/- 70 km.
Graag van tevoren inschrijven, zodat wij rekening kunnen houden met de catering.
U bent van harte welkom in ons mooie en gezellige clubhuis waar na afloop gelegenheid is om nog onder een hapje en een drankje te kunnen na praten over deze dag.

Inschrijfformulier 3e EMC Plearpiep'n-rit 23 april 2016

De Brommers commissie. brommers@entersemotorclub.nlVeteranen en Klassiekerrit 24 april 2016
Nieuws item geplaatst: 21 december 2015

De Enterse Motorclub organiseert op zondag 24 april 2016 haar jaarlijkse Internationale Veteranen- en Klassiekerrit. Ook dit jaar zullen vele veteranen- en klassieke motoren te bewonderen zijn, waaronder ook enkele zeer zeldzame exemplaren. Veteranen zijn motoren die gebouwd zijn voor de Tweede Wereldoorlog en rijden een regelmatigheidswedstrijd volgens het VMC-regelement. Klassiekers zijn motoren van 25 jaar en ouder. Deze zullen een toertocht rijden.

Bent u eigenaar van een klassieke motor, dan kunt u ook deelnemen aan deze toertocht die u langs de mooiste plekjes van Twente voert. De rit bestaat uit een morgen en middag rit, met pauze bij ’t Kluphoes van de EMC. Ook kunt u met een groep, onder leiding van een voorrijder, mee rijden. Als toeschouwer bent U natuurlijk eveneens welkom bij ’t Kluphoes, waar alle gelegenheid is om de motoren uit vervlogen tijden te bewonderen en een praatje te maken in ons gezellige clubhuis.

Inschrijven kan bij voorkeur hier op de EMC website en anders 's zondags 24 april vanaf 9.00 uur.
De start van de klassiekers is vanaf 10.30 uur. Vanaf 11.00 uur gaat elke minuut een veteraan van start.

De Veteranen- en Klassiekercommissie EMC

Informatie en Inschrijven Veteranen en Klassiekers

Bekijk Foto's van voorgaande jaren.Ganzerit 13 maart 2016
Nieuws item geplaatste: 23 februari 2016

De Enterse Motor Club organiseert zondag 13 maart de inmiddels bekende Ganzenrit.
Dit is de openingsrit voor toermotoren dit seizoen, welke ook aangemeld is als KNMV rit.

De route is ca. 200 km lang mooi slingerend door de mooiste plekjes van Salland en Twente.
Deze zal alleen in GPS Garmin formaat beschikbaar worden gesteld bij het inschrijven.
Starten vanaf 't Kluphoes tussen 9:00 en 11:00.

De kosten zijn voor niet-leden € 6,- en leden € 4,- per motor. Daarbij is de koffie inbegrepen.

Hopen we op zonnig weer en een hoge opkomst!

De toercommissie EMC toer@entersemotorclub.nlAED cursusavond 14 maart 2016
Nieuws item geplaatst: 23 februari 2016

Maandagavond 14 maart zal er weer de jaarlijkse een herhalingscursus AED avond gegeven worden in 't Kluphoes.
De cursus duurt +/- 3 uur. Hierna kun je jezelf eventueel aanmelden voor de sms-dienst zodat je daadwerkelijk een ander kan helpen. De cursus zal weer worden gegeven worden door dhr. Biemans.
Deelnemers kunnen zich 's avonds melden.

Aanvang cursus: 19:00 uurLedenvergadering vrijdag 19 februari 2016
Nieuws item geplaatst: 8 februari 2016

Vrijdag 19 februari 2016 is er de jaarlijkse ledenvergadering. Komt allen!!
Let op!! dit jaar is het dus op een vrijdag!!
Heb je vragen over het reilen en zeilen van onze club, heb je een verbetervoorstel, heb je kritiek, heb je een idee voor een nieuwe activiteiten of wil je gewoon een leuke avond? Zorg dat je er bij bent!
De agenda is inmiddels vastgesteld, en zal bestaan uit de bekende punten als vaststelling van de notulen voor voorgaande ledenvergadering, hoe we er financieel voorstaan, bestuurssamenstelling, evenementen en uiteraard een rondvraag zodat je altijd je ei kwijt kunt.
Aanvang 20:00 uur

Bestuur Enterse Motorclub contact@entersemotorclub.nlOproep: Barmedewerkers gezocht!!
Nieuws item geplaatst: 14 januari 2014

Hierbij een dringende oproep aan alle EMC leden:
De barcommissie heeft momenteel te kampen met een tekort aan vrijwilligers achter de bar van 't Kluphoes.
We kunnen nog wel wat extra mensen gebruiken die af en toe een keer willen helpen of bijspringen in 't Kluphoes bij de bardiensten. Het kost niet veel tijd en het is altijd gezellig in ons Kluphoes. We maken altijd een schema voor ca drie maanden, waarbij je dan 3 a 4 keer aan de beurt bent om een keer een woensdagavond of zaterdagmiddag achter de bar staan. Maar doe je liever uitsluitend op woensdagavond of juist zaterdagmiddag, dan kun je dat uiteraard aangeven.
Vooral op zaterdagmiddag kunnen we momenteel wel wat extra tappers gebruiken.
Dus voel je je geroepen om af en toe een keertje bij te springen meld je dan aan bij de beheerscommissie, of stuur een mail naar kluphoes@entersemotorclub.nl


Klik hier om ouder nieuws te bekijken.