Bezoek de Enterse Motorclub
ook op Facebook!

Bezoek ook ons Forum.

NieuwsEMC Weekend 2020, 29 of 30 april t/m 3 mei
Nieuws item geplaatst: 28 november 2019

Na het EMC Weekend van 2017, 2018 én 2019, hebben we ondanks eerdere berichten dat we weer eens weer wat anders willen, toch ook dit jaar weer gereserveerd voor het EMC Weekend 2020 bij Hotel Maas in Lutzerath.
Ja dat is alweer het 4e jaar op een rij, maar het bevalt ons allen blijkbaar goed, zeker na de vondst afgelopen jaar van een aantal crossbanen in de buurt.
Ook nu weer traditiegetrouw het eerste weekend van mei, en wel van 29 of 30 april t/m 3 mei.

Inschrijving voor het EMC weekend 2020 is gestart!

Je kunt je dus nu opgeven via het Inschrijfformulier EMC weekend 2020

We hebben een voorlopige reservering voor 20 kamers / 40 personen.
Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt !!
De stand van 31 januari geven dan door als 'definitieve' lijst!!

Lees hier verder

De EMC Weekend Commissie weekend@entersemotorclub.nlBeNeCup Supermoto Enter 16 juni 2019
Nieuws item gewijzigd: 11 juni 2019

Aanvullend persbericht 10 juni 2019.

Aansluitend op het persbericht van 27 mei 2019 kunnen we bij deze melden dat er bij de buitenlandse rijders veel animo is om deel te nemen. Omdat het een gezamenlijk (open) kampioenschap is van Nederland en België waren we al verzekerd van de Belgische toprijders, maar ook dit jaar kunnen we weer de (voormalig) Duitse kampioen en winnaar van vorig jaar Andre Plogman verwelkomen en is ook de snelle Engelsman Oliver Pope weer van de partij. Daarnaast hebben zich weer enkele Deense rijders ingeschreven, waaronder voormalig Deens kampioen Andreas Mikkelsen.

Dus minimaal 5 Nationaliteiten aan de start met toprijders die de kunst beheersen om slippend en driftend op spectaculaire wijze de bochten nemen op het verharde deel van de baan en daarnaast hun mannetje staan in het onverharde deel.

Naast de reguliere klassen is er ook weer een Open/EMC klasse die bedoeld is voor rijders zonder een licentie voor de Supermoto. Enter was destijds de eerste organisator met een extra klasse voor de eigen clubleden. Dit initiatief is landelijk overgenomen om rijders van andere takken van motorsport de gelegenheid te geven om eens een keer supermoto te proberen. Bij deze andere wedstrijden is dit de Open Klasse waarbij er gekozen kan zijn om alleen over het verharde deel van de baan te rijden. Maar in Enter is het een Open/EMC klasse waarbij men ook over het onverharde deel van het circuit moet en is er voor de EMC leden een eigen EMC klassement. De snelste EMC-er ontvangt de wisselbeker. Vorig jaar was dat Robin Nijkamp. Robin zal zijn wisselbeker niet verdedigen omdat hij nu deelneemt in de klasse Nationaal met een daglicentie. Hij hoort bij de Nationale top in de Enduro en was vorig jaar duidelijk een maatje te groot voor de rest van het Open/EMC veld, zodat hij het nu een keer wil proberen in de klasse Nationaal.
EMC-er en mede organisator Henk Spenkelink heeft dit jaar naast zijn Enduro licentie ook een Supermoto licentie aangevraagd en zal dus deze keer ook in de Klasse Nationaal starten. Dat biedt kansen op de wisselbeker voor de overige EMC-ers die starten in de Open/EMC. We zijn benieuwd of Robin en Henk het podium zullen halen in de Klasse Nationaal.
In de klasse Nationaal verschijnt ook EMC lid en motorhandelaar René Satink (Resa Racing) uit Haaksbergen met een daglicentie aan de start. René heeft in het verleden laten zien zeer snel te zijn op een supermoto, dus in theorie kan het podium in de klasse Nationaal geheel bestaan uit EMC-ers/regionale rijders.
In de Open/EMC klasse wordt er door Marcel van Linde, de initiator van de vroegere damesklasse, informeel een beker beschikbaar gesteld voor de snelste dame, indien er minimaal drie dames mee doen. Twee snelle dames hebben zich reeds ingeschreven. Naomi de Olde uit Glanerbrug en Martine Satink uit Haaksbergen, de eega van René Satink. Marcel start zelf ook in de Open/EMC klasse en we zijn benieuwd of hij zijn dames bij kan houden.
De dag wordt afgesloten met de spectaculaire Superfinale waarin de snelste rijders uit alle klassen, behalve de Open/EMC Klasse, het tegen elkaar opnemen.


Persbericht 27 mei 2019.

Op zondag 16 juni wordt op het stratencircuit "De Krompatte", voor de zevende keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC). Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond (15 juni) van 17:00 uur tot 19:00 uur.
Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatie trainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.
Het wedstrijdschema van zondag staat verder op deze pagina.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal.
Het aantal deelnemers in de klasse Nationaal is zo groot dat die in twee groepen hun manches rijden. De rondetijden van de ’s morgens te rijden kwalificatie training bepalen wie in de A-groep komt en wie in de B-groep. Naast de BeNeCup klassen rijden nog de Open Klasse is er weer een EMC Klasse. De deelnemers in de EMC-klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk. De BeNeCup bestaat in 2019 uit 11 wedstrijden in Nederland en België, waarbij Enter de 6e wedstrijd in deze serie is.

Ook dit jaar zal weer in de gebruikelijke richting over het circuit wordt gereden, dus tegen de klok in. In 2017 werd eenmalig met de klok mee gereden, maar veel rijders gaven aan dit geen verbetering te vinden.
Het gaat goed met de Supermoto, bij de voorgaande wedstrijden waren veel deelnemers waaruit blijkt dat de populariteit toeneemt.

De Belg Kevin Viellevoye, de regerend kampioen, staat op dit moment met 228 punten, royaal aan de leiding voor de BeNeCup voor de Engelsman Oliver Pope met 194 punten. Op de derde plaats vinden we de eerste Nederlander Wouter Straver met 175 punten.
Devon Vermeulen, eenmaal op de baan vaak de snelste, heeft nog geen enkel punt want hij verscheen dit jaar nog niet aan de start. Wel schreef hij zich een paar keer in, maar vertrok dan na de kwalificatie naar huis. Naast de snelle Belgen komen er ook weer sterke rijders uit Engeland en Duitsland, waaronder de (voormalige) Duitse kampioen André Plogman, waardoor het ook dit jaar voor de Nederlanders een uitdaging zal zijn om het podium te halen.

De vrije training op zaterdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur is gratis toegankelijk.
Op zondag 16 juni is de entree € 6,- maar is de toegang tot 16 jaar gratis.
Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke € 10,- aan boodschappen.

Kijk voor het Programma, Circuit "De Krompatte", en andere info over de Supermoto

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,
met evenement "BeNeCup Supermoto Enter"

Informatie is ook te vinden op www.onk-supermoto.nl

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nl

Extra EMC Ledenvergadering woensdag 5 juni 2019
Nieuws item geplaatst: 19 mei 2019

Oproep aan alle leden van de Enterse Motorclub.

Woensdag 5 juni is er een extra ledenvergadering.

Wegens belangrijke toekomstplannen zijn er aan aantal onderwerpen op de agenda,
waar de leden hun zegje over móeten doen.


Praat en beslis mee over de toekomst van de Enterse Motorclub. Kom 5 juni bij 't Kluphoes.

Alle leden zijn van harte welkom.

Aanvang 20:00 uur

Zie ook op Facebook Extra Ledenvergadering

Bestuur Enterse Motorclub
contact@entersemotorclub.nl35e Enterrun op 18 mei 2019
Nieuws item gewijzigd: 19 mei 3 maart 2019

De 35e Enterrun zit er weer op.
Mede dankzij het prachtige weer, de mooie routes door het Twenstsche landschap, de ontvangst bij de Kröl en Morskieft, en uiteraard de gehele organisatie, maakten deze dag tot een onvergatelijke sensatie voor de mensen met een beperking.
Allen, wie op welke manier dan ook betrokken bij dit prachtige evenement, hartelijk voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke dag.

Bekijk hier alvast een de foto's gemaakt door onze huisfotograaf en presentator Gerrit Klein Nagelvoort

André heeft weer een hele mooie video van deze 35e Enterrun gemaakt.De Enterrun is een jaarlijks terugkerend evenement waar, onder leiding van de EMC, een onvergetelijke dag bezorgd wordt aan mensen met een beperking.

Elk jaar komen zo’n 40 zijspanrijders vanuit het hele land naar Enter om met plezier een dag rond te rijden met een minder valide persoon.
De start is om 9.00 uur vanaf het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte.
Op het morgenprogramma staan traditiegetrouw een tweetal ritten gepland. Samen goed voor ca. 70 km.
Tussen de middag worden de magen gevuld bij zalencentrum “De Kröl”.
Na de middag rijden we dan weer verder, en staat er, zoals elk jaar, iets speciaals op het programma.

Kortom: een prachtig evenement voor de mensen met een beperking, waarbij veel voldoening is bij de rijders en helpers. Ook EMC
Lees hier verder.
Bekijk hier alle foto's

Een impressie van van een paar video's van de Enterrun 2017, gemaakt door AndréVeteranenrit 28 april 2019
Nieuws item gewijzigd: 10 april 2019

Mededeling Woensdag 10 April 2019

De organisatie van de VMC rit in Enter heeft besloten om de rit van zondag 28 April niet door te laten gaan.
De reden is dat er op dit moment te weinig voor inschrijvingen zijn binnen gekomen,
We hopen dat er volgend jaar meer mensen zich op tijd inschrijven zodat we een rit kunnen organiseren.

Groetend:
H. de Wilde
Enterse Motor ClubDe Enterse Motorclub houdt op zondag 28 april 2019 haar 41ste Internationale Veteranenrit. Ook dit jaar zullen vele veteranen motoren te bewonderen zijn, waaronder ook enkele zeer zeldzame exemplaren. Veteranen zijn motoren die gebouwd zijn voor de tweede wereldoorlog en rijden een regelmatigheids wedstrijd volgens het VMC-reglement.

Als toeschouwer bent u natuurlijk ook van harte welkom bij t’ Kluphoes, waar alle gelegenheid is om de motoren uit de vervlogen tijden te bewonderen en een praatje te maken in ons gezellige clubhuis.
Inschrijven kan bij voorkeur hier op de EMC website en anders 's zondags 29 april vanaf 9.00 uur.
Inschrijfgeld: € 10,-
Vanaf 11:00uur gaat elke minuut een veteraan van start.

De EMC Veteranen Commissie veteranen@entersemotorclub.nl

Informatie Veteranen

Bekijk Foto's van voorgaande jaren.8e EMC Plearpiep'n-rit 20 april 2019
Nieuws item geplaatst: 13 maart 2019

De Enterse Motor Club organiseert op Zaterdag 20 april 2019 de 8e EMC Plearpiep'n rit.

Dit doen we in samenwerking met enkele oud leden van de brommerclub uit Enter.
De start is om 13.00 bij het clubhuis van de EMC aan de Krompatte 4 in Enter.

Vanaf 12.00 uur staat de cateringcommissie voor u klaar in ons clubhuis.
Voor EUR 7,- kunt U deelnemen aan deze rit van +/- 70 km.
Graag van tevoren inschrijven, zodat wij rekening kunnen houden met de catering.
U bent van harte welkom in ons mooie en gezellige clubhuis waar na afloop gelegenheid is om nog onder een hapje en een drankje te kunnen na praten over deze dag.

Inschrijfformulier 6e EMC Plearpiep'n-rit 20 april 2019

De Brommers commissie. brommers@entersemotorclub.nlKlassiekerrit 20 april 2019
Nieuws item geplaatst: 11 februari 2019

In tegenstelling tot eerdere berichten zal dit jaar de 32ste Klassiekerrit samen met de bromfietsen worden verreden en wel op zaterdag 20 april.
Dit in tegenstelling tot eerdere berichten.


Klassieke motoren zijn motoren van 25 jaar of ouder.
Deze kunnen tijdens de rit rijden onder begeleiding van een voorrijder van EMC of op eigen gelegenheid d.m.v. de route op de navigatie.
Bent u eigenaar van een klassieke motor, dan kunt U deelnemen aan deze toertocht die U langs de mooiste plekjes in Twente voert.
De rit bestaat uit een morgen en middag rit, met pauze bij 't Kluphoes van de EMC.
Ook kunt u met een groep onder leiding van een voorrijder, mee rijden.

Als toeschouwer bent u natuurlijk ook van harte welkom bij t’ Kluphoes, waar alle gelegenheid is om de motoren uit de vervlogen tijden te bewonderen en een praatje te maken in ons gezellige clubhuis.

Inschrijven kan bij voorkeur hier op de EMC website en anders 's zaterdag 20 april vanaf 9.00 uur.

Inschrijfgeld: € 7,-
De start van de klassiekers is vanaf 10:30uur.

De EMC Klassieker Commissie klassieker@entersemotorclub.nl

Informatie en Inschrijven Klassiekers

Bekijk Foto's van voorgaande jaren.EMC Ledenvergadering vrijdag 18 januari 2019
Nieuws item geplaatst: 28 december 2018

Vrijdag 18 januari 2019 is er de jaarlijkse ledenvergadering. Komt allen!!
Let op!! dit jaar is het dus net als voorgaande jaren op een vrijdag!!
Heb je vragen over het reilen en zeilen van onze club, heb je een verbetervoorstel, heb je kritiek, heb je een idee voor een nieuwe activiteiten of wil je gewoon een leuke avond? Zorg dat je er bij bent!
De agenda zal bestaan uit de bekende punten als vaststelling van de notulen voor voorgaande ledenvergadering, hoe we er financieel voorstaan, bestuurssamenstelling, evenementen en uiteraard een rondvraag zodat je altijd je ei kwijt kunt.

Zie ook op Facebook Ledenvergadering

Aanvang 20:00 uur

Bestuur Enterse Motorclub contact@entersemotorclub.nlAED cursusavond 18 maart 2019
Nieuws item geplaatst: 13 maart 2019

Maandagavond 18 maart 2019 zal er weer de jaarlijkse een herhalingscursus AED avond gegeven worden in 't Kluphoes.
De cursus duurt +/- 3 uur. Hierna kun je jezelf eventueel aanmelden voor de sms-dienst zodat je daadwerkelijk een ander kan helpen.
Deelnemers kunnen zich 's avonds melden of appen naar Hans aan de Stegge.

Aanvang cursus: 19:00 uurONK Enduro Enter "Reggerit" 20 januari 2018
Nieuws item gewijzigd: 21 januari 2018

Het zit er weer op, deze succesvolle en prachtige Reggerit 2018.
De rijders zelf, maar ook de helpers, vrijwilligers, en natuurlijk all toeschouwers hebben weer ouderwets genoten van dit jaarslijkse endurospectakel. Gelukkig speelde het weer dit keer ook goed mee, dit in tegenstelling tot vorig jaar toen we vanwege het slechte weer de Reggerit moesten afgelasten.

Nog even nagenieten van al dit mooie Enduroplezier? Dat kan!!
Zie hieronder een voorlopige lijst van links van foto's en video's:

Foto's van Gerrit Klein Nagelvoort
Video van André Kuipers
Video van JH Filmproducties
Video van 'Spenduro' Frans Ditmar
Foto's van VSFOTO

Maar ook veel foto's en laatste nieuws op onze EMC Facebook pagina

Kijk ook op evenement ONK Enduro Enter "Reggerit" 2018

Het Enduroteam van de EMC heeft daarnaast ook een eigen EMC Reggerit Facebook pagina

Zie verder onze aparte site www.reggerit.nl voor de laatste updates.


Ook nu nog helpers gevraagd!!!

Ook nu na de Reggerit zijn er nog steeds helpers nodig voor de diverse opruimwerkzaamheden. Daarom willen we jullie vragen om je ook nu nog op te geven om nog één of meerdere dagen samen met ons de handen uit de mouwen te steken. We hebben de dagen dat we buiten aan het werk gaan hier neer gezet en met een paar simpele muis klikken kan je je hier aanmelden. Voor de digibeten onder ons hebben we hieronder het telefoonnummer 06-17848750 opgenomen van Martin Knol, die kan je natuurlijk ook even een app-je sturen of even bellen.

Uiteraard mag je ook een van de overige leden van de enduro commissie benaderen om je op te geven.

Alvast bedankt voor de moeite en inzet en hopelijk tot binnenkort in ’t Kluphoes.

Aanmelden kan met dit Aanmeldformulier helpers Reggerit of anders bij één van de enduro commissieleden of aan de bar van 't Kluphoes.

of anders gewoon een mailtje naar: helpersreggerit@entersemotorclub.nl

De Enduro Commissie EMC
Laurens Spekreijse, Frank Spekreijse, Koen de Vries, Martin de Wilde,
Randy Asbroek, Jan Slagers, Antoon Slagers
inforeggerit@entersemotorclub.nl


www.reggerit.nl
Oproep: Barmedewerkers gezocht!!
Nieuws item geplaatst: 12 mei 2017

Hierbij een oproep aan alle EMC leden:
De barcommissie heeft momenteel te kampen met een tekort aan vrijwilligers achter de bar van 't Kluphoes.
We kunnen nog wel wat extra mensen gebruiken die af en toe een keer willen helpen of bijspringen in 't Kluphoes bij de bardiensten. Het kost niet veel tijd en het is altijd gezellig in ons Kluphoes. We maken altijd een schema voor ca drie maanden, waarbij je dan 3 a 4 keer aan de beurt bent om een keer een woensdagavond of zaterdagmiddag achter de bar staan. Maar doe je liever uitsluitend op woensdagavond of juist zaterdagmiddag, dan kun je dat uiteraard aangeven.
Vooral op de woensdagavond kunnen we momenteel wel wat extra tappers gebruiken.
Dus voel je je geroepen om af en toe een keertje bij te springen meld je dan aan bij de beheerscommissie, of stuur een mail naar kluphoes@entersemotorclub.nl
bekijk hier het 'oude' nieuws van 2018